Cookies & privacy

Deze website maakt gebruik van (functionele) cookies om de surfervaring van onze bezoekers te verbeteren. Er worden eveneens cookies gebruikt voor statistische doeleinden. We analyseren enkel geaggregeerde statistische, bijgevolg anonieme, gebruikersinformatie omtrent onze website. Movetex verzamelt geen persoonlijke of unieke gegevens van bezoekers.

Ok
Menu

Meet our team: Jonas Ingels, Algoritme Expert

12-08-2021 3 min leestijd
Meet our team: Jonas Ingels, Algoritme Expert

Bij Movetex hechten we evenveel belang aan onze innovatieve technologie als aan onze klantgerichte aanpak.

We zetten heel sterk in op een zeer persoonlijke en zelf proactieve service. Onze klanten waarderen de bereikbaarheid van ons team enorm. We maken het graag nóg persoonlijker dus hebben we het in deze post niet over technologie of over onze sector maar plaatsen we onze belangrijkste resource in de spotlight: ons team.

We stellen je voor aan Jonas Ingels, onze algoritme expert en business consultant. Jonas kwam bij het team in september 2018 en is daardoor zelf één van onze ‘anciens’. 

Jonas, hoe zien je dagen eruit bij Movetex Planning Software?

Mijn job bestaat uit twee grote delen. Enerzijds sta ik in voor een continue verbetering van het planningsalgoritme. Dit kan door de performantie te verhogen of door nieuwe features in het algoritme te integreren. 

Anderzijds ben ik als business consultant het eerste contact bij de klant. Ik focus mij op de grotere projecten waar ik eerst samen met de klant het planningsproces analyseer en meedenk over de automatisatie en optimalisatiemogelijkheden. Nadien maak ik de vertaalslag naar de software. Planningsproblemen zijn vaak zeer complex en specifiek. We passen onze software en het algoritme voor de klant aan. Daarbij trachten we zoveel als mogelijk de specifieke klantennoden te vertalen naar generieke oplossingen die voor andere klanten ook gebruikt kunnen worden. Nadien zorg ik ook voor het programmeren en onderhouden van API-integraties met andere softwarepakketten en de support voor deze grotere projecten.

Waaruit haal je het meeste voldoening binnen je job?

Ik ben afgestudeerd als handelsingenieur en had relatief weinig ervaring met coderen. Ondertussen is dit een belangrijk deel van mijn job en leer ik nog elke dag bij. Telkens nieuwe projecten en uitdagingen bij de klant maakt het ook bijzonder interessant. Ik haal energie uit heel complexe planningsproblemen, deze analyseren en optimaliseren. Je mag best fier zijn als de resultaten volgen en we bedrijven een pak efficiënter laten werken.  

Bij Movetex hebben we een jonge en ambitieuze groep waarbij iedereen streeft naar een continue verbetering en vernieuwing van onze software. Dat we aan het zelfde zeel trekken en daarmee bestaande klanten tevreden houden en nieuwe klanten overtuigen, geeft veel voldoening. 

Wat bindt jou met de planning software van Movetex?

Ik had vooraf al een achtergrond in planning en optimalisatie. Ik heb een doctoraat geschreven rond personeelsplanning en had een eerste werkervaring in productieplanning. Dat ik bij Movetex zowel mijn theoretische kennis als deze praktische ervaring kan inzetten, zorgde meteen voor een match. 

Hoe ervaar je de bedrijfscultuur van Movetex?

Movetex is een jong bedrijf met een vlakke structuur. Dit zorgt er voor dat je ook veel invloed hebt op strategische beslissingen. Je bepaalt mee de koers van het bedrijf. Er heerst hier een zeer sterke ‘Make it happen’-mentaliteit waardoor een grote mate van zelfstandigheid nodig is, iets wat ik zocht in een job. Er wordt flexibiliteit verwacht maar daar krijg je ook flexibiliteit voor terug. 

Is er een leven naast Movetex?

Zeker! Mijn gezin komt op de eerste plaats. Samen met mijn vrouw genieten we van de verwondering bij elke mogelijke nieuwe ontdekking die onze dochter Millie doet. Wanneer ze slaapt, kijken we naar La Casa de Papel op Netflix, lees ik eindelijk verder The Lord of the Rings of probeer ik wat op te steken van dartstornooien op tv. 

Ten slotte: kicker of darts?

Over de middag: kicker! Maar tussen het algoritmisch denkwerk door durf ik al eens een paar pijlen gooien om de gedachten te verzetten. Toch blijf ik bescheiden en ben ik in beide niet de grootste uitblinker. Maar er is nog progressiemarge!